Constanţa: Zeci de prostituate şi cerşetori, amendaţi cu aproape 18.000 lei de Poliţia Locală

Peste 50 de persoane care cerşeau şi prostituate au fost depistate de poliţiştii locali şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 17.800 de lei, în urma unor acţiuni organizate în municipiul Constanţa în ultimele două săptămâni, a informat luni Direcţia Generală Poliţia Locală (DGPL).

Şase dintre cele 35 de tinere depistate că atrăgeau bărbaţi cu scopul obţinerii de sume de bani erau minore, în cazul acestora fiind sesizate şi autorităţile competente.

"Au fost identificate 35 de persoane care aveau ca scop atragerea unor bărbaţi în vederea întreţinerii unor raporturi sexuale contra unor sume de bani sau foloase materiale, 6 dintre acestea erau minore, fapt pentru care a fost notificată şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în vederea luării măsurilor legale care le revin conform competenţelor", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de DGPL.

De asemenea, un număr de 18 persoane au fost depistate că apelau la mila cetăţenilor.

"Au fost identificate 18 persoane care apelau la mila publicului pe raza municipiului Constanţa, iar în conformitate cu prevederile legale acestea au fost predate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa spre competentă soluţionare", au informat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Potrivit sursei citate, în cadrul aceloraşi activităţi, poliţiştii locali au depistat două persoane care erau căutate de autorităţile române, acestea fiind predate lucrătorilor Poliţiei municipiului Constanţa. AGERPRES/(AS – autor: Nona Jalbă; editor: Elena Stanciu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres