Constanţa: Două persoane, arestate preventiv pentru trafic de migranţi

Două persoane au fost arestate preventiv şi o a treia este cercetată sub control judiciar pentru trafic de migranţi, a informat, luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Migrantul, un cetăţean turc, intenţiona să treacă fraudulos frontiera de stat a României spre Ungaria, pentru a ajunge în Austria, fiind ajutat să se deplaseze cu un microbuz de transport persoane.

"La data de 2 iunie, inculpatul O. A. l-a contactat pe inculpatul M. A. căruia i-a solicitat să faciliteze transportul unei persoane migrant ilegal, până în Austria, la Viena; M. A. a fost de acord. La data de 10 iunie, inculpatul M. A., care conducea microbuzul de transport persoane marca Mercedes Sprinter, după ce a ridicat mai multe persoane din municipiul Medgidia spre a le duce în Germania, şi-a continuat deplasarea până în localitatea Mircea Vodă de unde l-a preluat pe migrantul ilegal menţionat anterior, apoi şi-a continuat deplasarea până în Cernavodă. Aici, la volanul microbuzului, s-a urcat inculpatul O. F. care şi-a continuat deplasarea, împreună cu călătorii microbuzului, inclusiv migrantul ilegal, până în apropierea punctului de trecerea a frontierei Nădlac, unde au fost depistaţi de organele poliţiei de frontieră", se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Conform sursei citate, în schimbul serviciilor prestate, inculpatul O. A. i-a oferit inculpatului M. A. suma de 2.000 de euro, la preluarea migrantului, şi încă 1.000 de euro, când migrantul va ajunge la destinaţie. Tot O. A. este cel care i-a asigurat cazarea migrantului la locuinţa unei terţe persoane din localitatea Mircea Vodă.

Cei doi inculpaţi, O. F., de 24 de ani, şi M. A., de 31 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de inculpatul O.A., de 33 de ani, a fost luată măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

"În cauză, procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a lucrat împreună cu organele de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul Gărzii de Coastă şi a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Constanţa şi Serviciului de Operaţiuni Speciale Tulcea", se menţionează în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Nona Jalbă, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres