Buzău: Tânăr din oraşul Pătârlagele, cercetat penal pentru introducerea ilegală în ţară a cinci arme de foc

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase (AESP) Buzău au descoperit cinci arme de foc, o puşcă şi patru pistoale introduse ilegal în ţară de un tânăr de 23 de ani, cu ocazia unor percheziţii desfăşurate în zona oraşului Pătârlagele.

Potrivit Biroului AESP din carul IPJ Buzău, armele provin din Anglia.

"De la faţa locului poliţiştii au ridicat şi indisponibilizat cinci arme de foc, o puşcă şi patru pistoale, cu privire la care s-a stabilit că provin din Anglia şi au fost introduse în ţară, fără drept, de către un tânăr de 23 de ani", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, inspectorul principal Ane Marie Vrapciu.

Sursa citată a mai declarat că poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase desfăşoară activităţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

În 2018, poliţiştii specializaţi de la Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au demarat activităţile procedurale în cazul a 32 de infracţiuni sesizate conform Codului Penal, Legii 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic, Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive şi OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, indisponibilizând, totodată, 11 arme, dintre care trei letale şi opt neletale, şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei. AGERPRES(A,AS-autor: Dorin Ivan, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres