Brăila: 50 de gospodării, inundate în localitatea Vădeni, care se află sub cod roşu de averse

Cincizeci de gospodării din localitatea Vădeni, care se află sub cod roşu de averse, sunt inundate şi se acţionează pentru scoaterea apei din curţile oamenilor.

"Acţionăm cu două buldoexcavatoare şi cu o vidanjă. Am vorbit şi cu cei de la ANIF să acţioneze pe partea de desecare, dar din cauza faptului că sunt descărcări electrice, se merge mai încet, de teamă să nu se ardă motoarele. Am avut ceva probleme şi în localităţile Pietroiu şi Baldovineşti, dar le-am rezolvat. Plouă foarte mult, iar din şanţuri apa a plecat spre curţile oamenilor. Avem aproximativ cincizeci de curţi inundate. Facem şi noi cât putem, înaintea focului şi a apei nu ai unde să te duci", a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Vădeni, Coman Stanca.

Purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, col. Ştefan Stoian, a declarat că în localitatea Vădeni ISU intervine cu două motopompe pentru evacuarea apei din gospodarii.

Localitatea Vădeni se află sub cod roşu de averse, care vor depăşi 35-40 l mp şi frecvente descărcări electrice. AGERPRES/ (A – autor: Ecaterina Ignat, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres