Botoşani: Tânăr arestat pentru trafic de droguri de risc; o minoră – implicată în activitate

Un tânăr de 20 de ani a fost arestat pentru trafic de droguri de risc, în activitatea infracţională desfăşurată în judeţul Botoşani fiind implicată şi o minoră, anunţă, joi, IGPR.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, împreună cu procurorii DIICOT Botoşani, au efectuat, în data de 29 august, o percheziţie domiciliară în oraşul Flămânzi, la locuinţa unui bărbat, de 20 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc.

"Din cercetări a reieşit că tânărul ar fi comercializat canabis în oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani. În activitatea de comercializare a drogurilor ar fi fost implicată şi o minoră. Anterior percheziţiei, la data de 29 august, a fost efectuată o acţiune de prinderea a acestuia, în flagrant delict, în oraşul Flămânzi", se precizează în comunicatul IGPR.

În urma percheziţiei, au fost descoperite plante de canabis, aflate la maturitate, cultivate în grădina locaţiei, fiind ridicate 500 de grame de fragmente vegetale verzi, ustensile pentru dozarea drogurilor (grinder şi cântar electronic), 16 grame de canabis, precum şi 3.000 de lei.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar, ulterior, a fost prezentat în faţa instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES/(AS – autor: Anamaria Constantin; editor: Irina Poenaru, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres