Botoşani: Captură de 7.500 de pachete de ţigări a poliţiştilor de frontieră; contrabandiştii au fugit în Ucraina

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au capturat 7.500 de pachete de ţigări în urma unei acţiuni desfăşurate pe raza localităţii Oroftiana, la frontiera cu Ucraina, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit oficialului STPF, toate persoanele implicate în contrabanda cu ţigări au reuşit să fugă pe teritoriul Ucrainei, imediat de au observat poliţiştii de frontieră români.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi împreună cu cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competenţă. Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orelor 16.15, pe direcţia localităţii de frontieră Oroftiana au fost observate mai multe persoane, care transportau colete voluminoase cu ţigări. În momentul în care au observat poliţiştii de frontieră, persoanele au abandonat coletele cu ţigări şi s-au dispersat în direcţii diferite, retrăgându-se pe teritoriul statului vecin", a precizat Răcnea.

Poliţiştii de frontieră români au anunţat, în scurt timp, autorităţile de frontieră din Ucraina pentru cercetarea în comun a evenimentului.

În coletele abandonate de contrabandişti se aflau 7.500 de pachete de ţigări, în valoare de 74.414 lei.

Poliţiştii de frontieră efectuează în acest caz cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate. AGERPRES/(AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres