Botoşani: Anchetă a Poliţiei în cazul profesoarei care a fotografiat subiectele la Bacalaureat

Poliţiştii din Botoşani au deschis o anchetă penală în cazul profesoarei care a fotografiat, miercuri, subiectele la proba la biologie a sesiunii de toamnă a Bacalaureatului şi le-a transmis spre rezolvare unui alt profesor, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, profesoara este cercetată "sub aspectul comiterii infracţiunii de divulgare de informaţii secrete de serviciu sau nepublice".

"Am fost sesizaţi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean cu privire la faptul că un profesor care făcea parte dintr-o comisie de supraveghere a examenului de Bacalaureat ar fi fotografiat şi transmis subiectele examenului unei alte persoane in vederea rezolvării acestora", a precizat Nenişcu.

O profesoară din Botoşani este acuzată de tentativă de fraudă la examenul de bacalaureat, după ce la proba de miercuri a fotografiat, cu telefonul, subiectele la biologie şi le-a trimis spre rezolvare unui alt cadru didactic.

Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Paul Octav, tentativa de fraudă a fost înregistrată la Centrul de examen de la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din municipiul Botoşani.

Gestul profesoarei a fost sesizat Comisiei judeţene de organizare a examenului de bacalaureat de către colegul supraveghetor al acesteia.

"Comisia Centrului de examen de la Colegiul 'Gheorghe Asachi' a sesizat Comisia Judeţeană cu privire la faptul că un profesor asistent ar fi fotografiat subiectul primit la biologie. S-a deplasat Comisia Judeţeană la centrul de examen respectiv şi s-a constatat că doamna a încercat, după declaraţiile făcute de aceasta, să ajute un candidat. A trimis subiectul în altă parte pentru rezolvare, însă şi-a dat seama că ştie Comisia de examen şi nu a apucat să transmită rezolvarea în altă parte. A rămas la stadiul de  tentativă", a afirmat Octav.

Membrii Comisiei judeţene de organizare Bacalaureatului au decis eliminarea din examen a profesoarei respective, ea urmând să fie cercetată disciplinar pentru fapta sa. AGERPRES/(A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres