Bode, despre cazul de la Corbu: Avem un cerc de suspecţi; ancheta este în derulare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, în staţiunea Mamaia, referitor la cazul de la Corbu, unde un bărbat a fost ucis şi fiica acestuia violată de un individ care a intrat peste ei în casă în timpul nopţii, că anchetatorii au un cerc de suspecţi, fiind vorba de ore până la prinderea autorului faptelor.

Potrivit lui Bode, cercetările sunt efectuate de o echipă complexă de specialişti în domeniu.

"În acest moment, ancheta este în derulare, am deplasat acolo specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică, de la IGPR, Direcţia de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului. Avem un cerc de suspecţi şi eu cred că este vorba despre ore, nu zile, în care suspectul va fi reţinut. Practic avem declaraţiile martorilor, a doi martori care au fost în casă, la ora 3,46, dacă reţin bine s-a primit apel prin 112 la Poliţie, în câteva minute colegii noştri au ajuns acolo. Din păcate, avem o persoană decedată. Vom vedea care este mobilul acestei crime, răzbunare, jaf … nu pot să mă pronunţ acum", a spus ministrul.

Potrivit lui Bode, este vorba despre un caz izolat, petrecut în locuinţă, nu pe stradă, siguranţa turiştilor nefiind în pericol.

"Aici este vorba de un dement, mă iertaţi, care la ora 3 dimineaţa intră peste o familie în casă. Vorbim de o crimă care s-a petrecut în locuinţă, nu pe stradă şi vom vedea care a fost mobilul. Forţele de ordine sunt acolo în număr suficient pentru a asigura liniştea şi ordinea publică. Aici vorbim de un caz izolat, în locuinţă a intrat un dezaxat, că nu pot să-i spun altfel, şi a făcut ce a făcut", a precizat Bode.

Un bărbat a fost omorât şi fiica acestuia a fost violată, în noaptea de joi spre vineri, în localitatea Corbu, de un bărbat care a pătruns în casa acestora, după care a fugit.

Potrivit anchetatorilor, din primele cercetări efectuate a reieşit că un individ, cu faţa acoperită cu o cagulă, a intrat în locuinţa din Corbu, l-a înjunghiat mortal pe un bărbat în vârstă de 41 de ani, a imobilizat-o pe soţia acestuia şi a violat-o pe fiica lor.

Autorul faptelor este căutat de autorităţi. AGERPRES/(AS – autor: Nona Jalbă, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Sursa: Agerpres