Bihor: 11 vietnamezi ascunşi într-un automarfar, depistaţi la frontieră

Unsprezece vietnamezi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni ascunşi într-un compartiment special amenajat dintr-un automarfar, în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, a informat marţi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II i-au descoperit, efectuând formalităţile de frontieră, într-un compartiment special amenajat in remorca unui automarfar înmatriculat în România şi condus de un cetăţean român.

"Şoferul se deplasa pe ruta România – Germania, fără marfă. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, într-un loc special amenajat, în partea din faţă a compartimentului de marfă, unsprezece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Vietnam, cu vârste cuprinse între 19 şi 45 de ani," se arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES/(AS – autor: Eugenia Paşca, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro 

Sursa: Agerpres