Bărbatul din Braşov care şi-a ucis soţia şi copiii, condamnat la închisoare pe viaţă

Florin Mircea Buliga, bărbatul din Braşov care şi-a ucis în anul 2018 soţia şi doi copii, a fost condamnat joi de Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov la închisoare pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat.

Tribunalul a mai dispus ca bărbatul să plătească daune de aproape 200.000 euro către părinţii şi sora soţiei sale.

Preşedintele Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov, Gabriela Nicoleta Chihaia, a declarat că decizia dată este o premieră pentru instanţa respectivă.

"Este o premieră în decizia unei instanţe pentru că o astfel de sentinţă nu a mai fost dată până acum de Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov", a spus sursa citată.

Decizia nu este definitivă.

Pe 27 martie 2018, Florin Mircea Buliga şi-a omorât soţia în vârstă de 42 de ani şi pe cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani, în apartamentul în care locuiau în Braşov, folosindu-se de un cuţit cu care i-a înjunghiat de mai multe ori.

Din datele anchetei, pe 27 martie 2018, Buliga a mers la firma pe care o administra în Braşov, ce avea ca obiect de activitate comercializarea de aparate de biorezonanţă şi mese pentru masaj, după care s-a deplasat la Mănăstirea Şinca Veche de lângă Făgăraş, unde s-a rugat şi a asistat la o prelegere ţinută de o măicuţă.

''Pe drumul de întoarcere, s-a oprit la un moment dat pe margine şi, pe motiv că ar fi avut o revelaţie, o viziune interioară cu privire la păcatele pe care le-ar fi comis de-a lungul vieţii, susţine că ar fi încercat să se sinucidă cu un cuţit de vânătoare pe care-l avea în maşină şi pe care şi l-a înfipt în zona inimii, dar nu a reuşit acest lucru, după care a continuat drumul spre Braşov'', susţin procurorii.

Conform anchetei, după ce ajuns în Braşov, bărbatul a mers la magazinul universal din centrul oraşului, unde s-a întâlnit cu o persoană pe care o ştia, care i-a oferit o cutie de bomboane şi o orhidee în ghiveci şi pe care, ulterior, a condus-o la domiciliul ei. El a susţinut în faţa anchetatorilor că trebuia să se mai întâlnească cu un prieten, dar nu a mai făcut-o şi a plecat acasă, unde a ajuns în jurul orei 21,30.

''El susţine că, în momentul în care a ajuns acasă, a dorit să discute cu soţia despre faptul că a încercat să se sinucidă, dar ea nu a vrut să-l asculte, nu a găsit înţelegere la ea. Se pare că relaţiile erau mai reci între ei şi nu a mai insistat cu acest subiect. Conform relatărilor lui, acasă avea un aparat de biorezonanţă Tesla şi o masă pentru masaj pe care o ţinea în dormitorul matrimonial. S-au conectat amândoi la acel aparat, după aceea au stat puţin la masă, doar ei doi. În acest timp băiatul lor, în vârstă de 13 ani, se afla în camera lui şi se juca pe calculator, iar fata nu era acasă. La un moment dat, soţia i-a spus că nu se simte prea bine şi atunci el i-a propus să-i facă un masaj pe acea masă pe care o avea. S-a aşezat acolo, a aşteptat ca ea să adoarmă, şi în jurul orei 23,00, a înjunghiat-o în zona inimii cu trei lovituri de cuţit. După ce a înjunghiat-o, susţine că s-a rugat pentru ea ca sufletul să ajungă într-o lume mai bună şi să fie liniştită. A învelit-o cu o pătură şi i-a aşezat pe piept orhideea pe care a primit-o anterior'', declara procurorul George Daniel Dancă de la Parchetul Braşov.

Conform relatărilor bărbatului, la acel moment, băiatul era culcat şi a mai stat o jumătate de oră, timp în care s-a conectat din nou la aparatul de biorezonanţă, după care a sunat-o pe fiica sa de 18 ani, care i-a spus că în scurt timp va ajunge acasă.

"Nu i-a spus nimic fetei, au stat puţin de vorbă, după care fata i-a spus că merge să se culce", a spus procurorul. Bărbatul a mai aşteptat aproximativ o jumătate de oră să adoarmă fata, după care, cu acelaşi cuţit a înjunghiat-o în zona inimii, iar după scurt timp a intrat şi în camera băiatului şi a procedat în acelaşi fel.

Buliga a mai stat în casă o oră, după care a plecat la sediul firmei sale, unde a rămas până dimineaţă, a precizat procurorul de caz.

"A doua zi a sunat-o pe o verişoară a lui din Bucureşti, căreia i-a spus ce a făcut, dar ea nu l-a crezut (…) apoi a discutat cu prietenul lui din Braşov. I-a spus şi lui ce a făcut, dar nu l-a crezut şi tot a insistat că-i adevărat şi atunci prietenul l-a încurajat şi i-a spus că trebuie să meargă la poliţie, unde de altfel a ajuns marţi, în jurul prânzului, afirmând ce a făcut (…) Într-un final, concluzia la care am ajuns este că nu regretă faptele, convingerea lui fiind că le-a făcut un bine'', mai spunea procurorul. AGERPRES/(AS-autori: Eusebi Manolache, Jana Pintili, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: Agerpres