Augustin Lazăr: Nu sunt ofiţer, subofiţer, agent sau colaborator al fostei Securităţi

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni că nu este ofiţer, subofiţer, agent sau colaborator al fostei Securităţi sau al vreunui serviciu de informaţii.

El a declarat într-o conferinţă de presă că doreşte să facă o serie de precizări din respect pentru colegii săi şi adevăr – o valoare care i-a ghidat întotdeauna viaţa şi activitatea sa profesională.

Lazăr a susţinut că nu are niciun fel de emoţie pentru orice verificare s-ar realiza în arhivele CNSAS.

"În ultimele zile, câteva instituţii de presă mi-au atribuit fapte pe care nu le-am făcut, mi-au pus etichete de natură să mă decredibilizeze ca om, ca magistrat, ca român. Este prima dată în viaţă când mi se întâmplă aşa ceva şi este suprinzător şi pentru un procuror foarte experimentat cu o carieră foarte îndelungată. În acest context, fac următoarele precizări: Nu sunt ofiţer, subofiţer, agent sau colaborator al fostei Securităţi sau al vreunui serviciu de informaţii. Am făcut şi eu armata (…) şi sunt rezervist al Armatei Române la arma geniu", a declarat Lazăr. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa: Agerpres