Arad: Un TIR înmatriculat în Ungaria, încărcat cu peste 80.000 de pachete cu ţigări, găsit abandonat

Poliţiştii şi procurorii arădeni au descoperit un TIR înmatriculat în Ungaria abandonat în localitatea Hălmagiu, iar la deschiderea remorcii, în baza unui mandat de percheziţie, au găsit peste 80.000 de pachete cu ţigări de contrabandă provenite din Belarus.

TIR-ul staţiona în localitate de mai multe zile, motiv pentru care poliţiştii au bănuit că ar putea fi vorba de un transport ilegal.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, Diana Ilca, a declarat luni, pentru AGERPRES, că vehiculul a fost percheziţionat duminică seara şi a fost descoperită o cantitate de peste 80.000 pachete cu ţigări de contrabandă.

"Ca urmare a efectuării percheziţiei asupra ansamblului, a fost găsită cantitatea de 82.265 pachete cu ţigarete de marca NZ Gold, netimbrate, de provenienţă Belarus. La aceeaşi dată, s-a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ autorizarea efectuării unor percheziţii domiciliare în 14 locaţii din comuna Hălmagiu (…) în unele locaţii fiind depistate cantităţi de ţigarete de contrabandă", a declarat prim-procurorul.

Până în prezent, nu a fost identificat şoferul TIR-ului, iar cercetările pentru depistarea acestuia continuă. AGERPRES/(AS – autor: Marian Buga, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres