Arad: Un tânăr de origine albaneză, arestat în cazul exploziei unui bancomat din municipiu

Un cetăţean român de origine albaneză, în vârstă de 31 de ani, a fost arestat preventiv, marţi, în cazul exploziei provocate la un bancomat din municipiul Arad, fiind a treia persoană suspectată pentru furtul a peste 400.000 de lei.

"Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut o a treia persoană bănuită de implicare în explozia unui bancomat de pe raza municipiului. În urma investigaţiilor efectuate, a fost identificat şi depistat un bărbat de 31 de ani, care în noaptea de 13 spre14 ianuarie, împreună cu alţi doi complici, ar fi provocat explozia", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Conform unor surse judiciare, suspectul este de origine albaneză, fiind născut în Albania, însă are şi cetăţenie română şi figurează cu domiciliul în Maramureş.

Bărbatul a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Arad, pe numele său fiind emis, marţi, un mandat de arestare preventivă pe 30 de zile pentru furt calificat.

Primii doi suspecţi în cazul furtului de la bancomat au fost prinşi în urmă cu două săptămâni, fiind vorba de un bărbat de 32 de ani din localitatea arădeană Semlac şi o femeie de 28 de ani din localitatea timişeană Dumbrăviţa. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru distrugere în formă continuată prin incendiere şi furt calificat în formă continuată, iar partenera sa este cercetată în stare de libertate.

Potrivit unui comunicat al IGPR din 12 martie, în urma a trei percheziţii efectuate pe raza judeţului Arad, la locuinţele celor doi suspecţi, au fost descoperite şi ridicate mai multe instrumente de spargere, două butelii de oxigen şi acetilenă, racordate la furtunuri cu regulator de gaz cu manometre şi un cablu electric cu electroşoc, confecţionat artizanal.

"În urma investigaţiilor a reieşit că, în perioada 6 – 14 ianuarie, persoanele vizate ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM din Timişoara, iar la data de 14 ianuarie ar fi sustras 424.880 de lei din interiorul unui bancomat din Arad, în urma provocării unei explozii care a distrus ATM-ul", informase IGPR. AGERPRES / (AS – autor: Marian Buga, editor: Nona Jalbă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres