Alba: Opt poştaşi, cercetaţi sub control judiciar; ei nu au livrat peste 10.000 de plicuri destinatarilor

Cei opt poştaşi din Alba reţinuţi de poliţişti pentru că nu şi-au îndeplinit obligaţiile de serviciu şi nu ar fi livrat corespondenţa destinatarilor vor fi cercetaţi sub control judiciar pe o durată de 60 de zile, perioadă în care, printre altele, nu vor mai putea desfăşura activitatea de factor poştal.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a opt inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual. Tot vineri, procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de cei opt inculpaţi pe o durată de 60 zile, perioadă în care inculpaţii trebuie să respecte mai multe obligaţii, cum ar fi să se prezinte la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice ori de câte ori sunt chemaţi, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz şi să nu desfăşoare activitatea de factori poştali (livrare corespondenţă) în exercitarea căreia au săvârşit faptele.

Din actele de urmărire penală efectuate de organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Alba şi de procurorul din cadrul Parchetului de pe Judecătoria Alba Iulia a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2018-2019, în calitate de factori poştali, în mod repetat, opt inculpaţi nu au livrat destinatarilor din raza Oficiului Poştal Sebeş corespondenţă expediată de instanţele de judecată, precum şi de către diverşi alţi expeditori şi au semnat în fals în numele destinatarilor borderourile de livrare, pe care ulterior le-au comunicat instanţelor de judecată şi celorlalţi expeditori, atestând în mod neadevărat că ar fi livrat corespondenţa.

Peste 10.000 de plicuri, din care peste 3.300 expediate de instanţe de judecată, instituţii publice şi furnizori de servicii, care nu au ajuns la destinatari au fost găsite la percheziţiile efectuate de poliţişti la Oficiul Poştal Sebeş şi la domiciliile unor actuali sau foşti angajaţi.

"Cu ocazia celor 23 de percheziţii care au avut loc ieri, 27 iunie, la domiciliile acestora au fost găsite 3.380 de plicuri expediate de instanţe de judecată, instituţii publice şi furnizori de servicii, iar la sediul societăţii comerciale specializată în furnizarea de servicii poştale au fost găsite 6.904 plicuri neexpediate destinatarilor în termen", se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

În cursul zilei de joi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 16 percheziţii pe raza municipiului Sebeş şi şapte în cinci comune arondate municipiului Sebeş.

Compania Naţională Poşta Română a transmis, joi, că, în paralel cu cercetările Poliţiei, Corpul de Control al directorului general al companiei a demarat investigaţii pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaţilor se confirmă sau nu. "Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaţilor care au dovedit neglijenţă în serviciu", se arată într-un comunicat dat publicităţii de CN Poşta Română. AGERPRES/ (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

 

Citiţi şi:

 

Alba: Opt poştaşi, reţinuţi pentru că nu au livrat destinatarilor corespondenţa expediată de instanţe

 

Poşta Română: Percheziţii la oficii poştale din Alba; dacă suspiciunile se confirmă, se vor lua măsuri drastice

Sursa: Agerpres