Alba: Încă o reţinere în dosarul eliberării unor adeverinţe care atestau în fals vaccinarea anti-COVID-19

Încă o persoană a fost reţinută de poliţiştii din Alba în cadrul anchetei privind eliberarea unor adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti-COVID-19, aceasta urmând să fie prezentată, alături de un medic pentru care a fost dispusă anterior aceeaşi măsură, Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES.

"În urma percheziţiilor din data de 5 august a.c., privind documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de fals informatic, cercetările au fost extinse şi asupra unui bărbat, din judeţul Cluj, pentru instigare la fals informatic. Bărbatul, de 41 de ani, a fost reţinut, pentru 24 de ore. Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi determinat o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, să acceseze o platformă de evidenţă naţională a vaccinărilor şi să elibereze adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti-COVID-19", precizează comunicatul Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic, prilej cu care au fost identificate şi indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracţională, respectiv un telefon mobil, un laptop şi o unitate de calculator.

Zece persoane au fost citate şi audiate, iar faţă de o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, judeţul Cluj, a fost luată joi măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

Medic colaborator la un centru de vaccinare din Ocna Mureş, aceasta ar fi accesat în data de 28 iunie registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor şi ar fi eliberat mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare a mai multor persoane care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă.

Urmează ca cele două persoane reţinute să fie prezentate, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. AGERPRES / (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu) 

 

Citiţi şi:

 

Alba: Percheziţii într-un dosar de fals informatic; ar fi fost eliberate ilegal adeverinţe de atestare a vaccinării anti-COVID-19 

 

Alba: Medic din Cluj-Napoca, reţinut pentru că a eliberat adeverinţe false privind vaccinarea anti-COVID

Sursa: Agerpres