Alba: Două proiectile, descoperite de un participant la un festival de tradiţii populare

O persoană care participa duminică la un festival de tradiţii populare în Vinerea, localitate care aparţine de oraşul Cugir, a descoperit în pădurea din apropiere două proiectile.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, o persoană care participa duminică la Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Poiana cu Goruni, în Vinerea, a găsit în pădurea din apropiere două proiectile. Aceasta a sunat la 112, iar un echipaj de jandarmi s-a deplasat imediat la faţa locului, asigurând zona pentru a nu pătrunde alte persoane până la intervenţia pirotehniştilor.

Tot la Vinerea, în urmă cu cinci zile, au fost descoperite alte trei proiectile, două focoase şi două elemente de muniţie.

Cea mai mare descoperire de acest gen s-a înregistrat în Alba în 2001, tot la Vinerea. Atunci au fost găsite aproximativ 600 de proiectile de artilerie şi o bombă într-un loc în care a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii. AGERPRES/ (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Karina Olteanu, editor online: Alexandru Cojocaru)

Sursa: Agerpres