Ochelari de soare care va protejeaza impotriva razelor ultraviolete

Utilizarea ochelarilor de soare este esentiala in ziua de azi. Acestia sunt construiti dintr-un filtru care va apara impotriva razelor soarelui ultraviolete. Beneficiile acestora sunt recunoscute de catre specialistii oftalmologici, chiar in urma unui control oftalmologic. Insa, daca simtiti nevoia de a purta ochelari de soare, aveti dureri de cap atunci cand lumina este puternica, trebuie sa va achizitionati o pereche.

Ochelari de soare care va protejeaza ochii de ultraviolete

Pentru a va proteja cel mai bine ochii de razele daunatoare ale soarelui, purtati intotdeauna ochelari de soare de buna calitate cand sunteti in aer liber. Cautati ochelari de soare care blocheaza 100% razele UV? Opticianul dumneavoastra va poate ajuta sa alegeti ochelarii de soare care se potrivesc cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Pentru a proteja cat mai mult posibil pielea delicata din jurul ochilor, incercati cel putin o pereche de ochelari de soare cu lentile mari.

In functie de activitatile pe care le aveti in aer liber, poate doriti sa luati in considerare o pereche de ochelari de soare de performanta sau ochelarii de soare sport. Protectia ultravioleta a ochelarilor de soare nu are legatura cu culoarea sau cat de intunecate sunt lentilele.

Ochelari de soare polarizati: alti factori de luat in considerare

Ochelarii de soare polarizati cu lentile progresive sunt o alegere excelenta pentru persoanele de peste 40 de ani care petrec mult timp in aer liber. Ochelarii de soare polarizati cu lentile fotocromatice sunt o alegere excelenta pentru persoanele care alterneaza frecvent intre interior si exterior pe tot parcursul zilei.

Pentru confort si performanta optime cu ochelarii de soare polarizati, discutati cu specialistul oftalmologic despre aplicarea unui strat antireflex pe spatele lentilelor. Acest lucru va elimina stralucirea deranjanta din spatele ochelarilor de soare atunci cand soarele este in spatele tau.

Cum functioneaza lentilele polarizate?

Lumina soarelui se imprastie in toate directiile. Cu toate acestea, atunci cand loveste suprafetele plane, lumina care este reflectata de suprafete tinde sa se polarizeze. Adica fasciculele de lumina reflectata calatoresc intr-o directie mai uniforma. Acest fenomen creeaza o intensitate luminoasa iritanta, chiar periculoasa, care poate provoca stralucire si poate reduce vizibilitatea. Lentilele polarizate au un filtru special care blocheaza acest tip de lumina intens reflectata, reducand stralucirea si disconfortul.

Desi lentilele ochelarilor de soare polarizati imbunatatesc confortul si vizibilitatea, acestea nu sunt recomandate in unele cazuri. Schiul alpin este un exemplu, deoarece trebuie sa vezi zonele luminoase de lumina reflectata, care indica conditii de gheata. Lentilele polarizate pot interfera, de asemenea, cu citirea ecranului telefonului, in functie de tipul de tehnologie de ecran pe care o utilizati.

In ciuda acestor exceptii, ochelarii de soare polarizati ofera mari beneficii atunci cand vine vorba de reducerea oboselii ochilor si a disconfortului in lumina puternica.