Istoria trabucurilor Cohiba

Cand vorbim despre trabucuri Cohiba, vorbim de fapt despre una din marcile de trabucuri cubaneze cu cea mai mare si mai cunoscuta istorie. Evident, nu doar aceste trabucuri au o mare istorie in spate, ci si multe altele, insa acestea se remarca cel mai tare, astfel ca pe parcursul acestui articol ne vom rezuma doar la trabucurile Cohiba si istoria acestora.

In special aceste trabucuri se remarca astazi datorita aromei pe care o ofera dar si datorita faptului ca reprezinta probabil cea mai scumpa gama de trabucuri. Insa, istoria acestor trabucuri dateaza inca din anii ’60, atunci cand acestea au fost sa fie special concepute pentru celebrul Fidel Castro.

Istoria acestor trabucuri Cohiba

Atunci, Fidel Castro s-a hotarat sa aleaga cativa dintre cei mai buni producatori de trabucuri, urmand ca productia sa debuteze in 1968, fiind lansate trei astfel de modele, cunoscute sub numele de Lanceros, Coronas si Panatellas. Chiar si asa, acestea au inceput sa fie date spre comercializare tocmai din 1982, inregistrand imediat un succes cum nu s-a mai vazut.

Din 1989 pe piata apar si modele precum The Classic Branch, aici fiind evidentiate modele precum Esplendidos, Exquisitos si Robustos. Odata ce au fost marcati 500 de ani de la calatoria lui Columb in Cuba, au mai aparut alte cinci modele de trabucuri Cohiba, gama fiind 1492 iar pentru fiecare secol in parte era destinat un anumit model de trabuc.

In anii 2000 se lanseaza Cohiba Siglo VI, iar productia inregistreaza vanzari record. In anul 2010 productia inregistreaza din nou un succes cum alti producatori doar viseaza, fiind lansare si alte modele noi cu denumirea de Behike si Habanos, acesta din urma fiind unul din cele mai apreciate trabucuri lansate in ultima perioada.

Tutunul din trabucurile Cohiba este cultivat in regiunea Vuleta Abajo pe planatiile Vegas Finas, fiind unul din cele mai puternice sortimente de tutun. Totodata, procesul de fermentate este si el unul extrem de important.

Pe timpul conducatorului Fidel Castro, era imposibil sa faci rost si sa consumi un trabuc Cohiba, deoarece acestea erau special concepute pentru celebrul conducator al Cubei. Cei ce se mai puteau bucura de savoarea si aroma unui astfel de trabuc erau fie apropiati de-ai lui Fidel, fie demnitari din alte state sau presedinti.

Astfel, putem observa ca de-a lungul a sute de ani, trabucurile Cohiba raman sa se pastreze in top, ba mai mult, parca incep sa devina tot mai populare si mai consumate, chiar daca piata s-a inmultit cu fake-uri. Totodata, pretul unui trabuc Cohiba nu este unul deloc mic, fiind cunoscut faptul ca este probabil cel mai consumat si mai apreciat sortiment de trabuc cubanez disponibil pe piata la acest moment.

Cu siguranta ca odata ce vei avea ocazai sa incerci trabucuri Cohiba nu vei regreta si vei simti din plin aroma unui tutun de calitate, tutun cu care cubanezii se mandresc.