Cum organizam cele mai frumoase evenimente in corturi?

Daca planuiesti o nunta in aer liber, trebuie sa stii ca un cort amenajat corespunzator e cheia unui eveniment reusit. Optimizeaza spatiul, creeaza atmosfera dorita si alege dimensiunile potrivite cu ajutorul sfaturilor din acest articol. Apoi, afla mai multe despre cum iti poti crea nunta unica si despre cum cei de la Event Stuff pot face procesul mai usor. 

Un eveniment organizat intr-un cort poate fi mult mai reusit decat oricare altul organizat intr-un restaurant sau sala de evenimente. Sunt cateva detalii care fac diferenta dintre cele doua tipuri de evenimente, iar cortul ofera mult mai multa libertate decat o sala obisnuita.

Alege cortul potrivit in functie de evenimentul organizat

Fie ca vrei o nunta mai privata alaturi de familie si prieteni sau una cu multe persoane, alegerea cortului potrivit e primul pas spre reusita.

Cand vine vorba de forma cortului, poti alege dintre dreptunghiular, patrat, oval sau cerc. E indicat sa alegi aceleasi forme daca inchiriezi mai multe corturi. Dar, daca ai nevoie de corturi pentru zone diferite ale nuntii, poti alege forme diferite care vor oferi o atmosfera specifica fiecarei zone. Spre exemplu, poti pune ringul de dans intr-un cort si zona pentru mese in alt cort.

De asemenea, poti alege stiluri diferite de amenajare in functie de forma cortului:

Pentru corturile dreptunghiulare, poti alege ca ringul de dans sa fie amplasat intr-o parte sau in centrul cortului. La cele patrate, poti alege ca ringul de dans sa fie in mijloc, sau sa nu fie deloc. Sau, pentru o socializare maxima, alege scaune si mese inalte in stil pub.

La corturile ovale ai optiunea unui aranjament tip banchet, iar la pe cele circulare le poti imparti pe jumatate. Mesele pe o parte, ringul de dans pe cealalta.

Acum ca stii ce forme si stiluri de amenajare poti alege, e timpul pentru calcule! Trebuie sa afli dimensiunile si de cat spatiu ai nevoie pentru ca invitatii sa se simta confortabil. Desigur, daca e nevoie de spatiu extra in cazuri neprevazute, poti mereu inchiria niste corturi in ultima secunda. Trebuie luate in calcul dimensiunile meselor, a scaunelor, a spatiului dintre mese, respectiv scaune si dimensiunile ringului de dans.

Acestea vor avea legatura cu stilurile pe care le alegi. Mesele rotunde si dreptunghiulare au nevoie de 180 de cm distanta intre ele. Adauga inca 150 pentru distanta dintre spaterele scaunele care sunt fata in fata. Sau, mai bine ocupa-te de celelalte pregatiri si lasa-i pe cei de la Event Stuff sa isi bata capul cu calcule si dimensiuni. Bineinteles, tu vei dicta totul, dar totul va decurge mult mai repede si mai usor. 

Daca ai folosit pasii de pana acum, e timpul sa alegi tipul potrivit de cort! In functie de asta poti crea o atmosfera specifica, exact cum iti doresti. La cele transparente, spre exemplu, invitatii pot vedea cerul. Poate nu pare interesant la inceput, dar un dans al mirilor sub un cer plin de stele va fi de neuitat. Sau corturile clasice, cu cadru, ofera un interior bine aerisit si un mediu ambiant.

In schimb, daca vrei o nunta mai eleganta si sofisticata, alege corturile pogoda. Cu un interior inchis si decoratiuni bine amenajate, acestea vor oferi invitatilor confortul si o atmosfera distinsa.

Decoratiuni si iluminare

Dupa ce ai ales fundatia (cortul), e timpul pentru decoratiuni si lumini! Pentru o nunta clasica, candelabrele cu cristale sunt alegerea perfecta. Pentru o nunta in stil nou, poti opta pentru corpuri de iluminat colorate (RGB) sau mese iluminate pentru bauturi. Sau, de ce nu, poti opta pentru amandoua.

Lumina, insa, trebuie sa fie si in afara cortului. Acolo poti pune diferite lampi de gradina sau lampadare. Daca vrei sa oferi un sentiment special, poti alege chiar si lampadare cu abajur de hartie.

De asemenea ai nevoie de diferite accesorii precum sistem de incalzire/aer conditionat, masa de cadouri si zona de acces pentru ospatari. In plus, mai ai nevoie de zona pentru DJ, candy bar, cigar bar sau drapaje luminoase. Unele companii de inchiriat corturi pentru evenimente iti ofera chiar si vesela sau fotograf! Astfel nu te vei ingrijora ca nu vor fi destule cutite si furculite, si nici nu te vei complica cu fotograful.

Apoi poti pune diverse ghirlande inauntru. Sau, daca vrei sa faci cortul mai special, poti pune draperii sau lanterne pe tavan. Asa nici nu ocupa spatiul destinat oaspetilor.

Sper ca ai invatat cateva lucruri despre cum trebuie sa iti organizezi nunta. Fa-o cea mai frumoasa zi din viata ta!