De ce sa alegi canapele lux extensibile?

Functia de extensie pentru canepele este foarte relevanta in orice locuinta. Rudele sau prietenii pot dori sa va viziteze si sa ramana peste noapte sau pot avea nevoie de sprijinul dumneavoastra in acest sens. In cazul in care dormitoarele sunt ocupate, puteti opta pentru a-i gazdui pe canapeaua din sufragerie. Poti crea spatii generoase de odihna cu canapele lux, iar a doua zi, te poti bucura in continuare de o camera cu aspect aerisit.

3 avantaje pe care le ai daca achizitionezi canapele extensibile de lux:

  1. Canapelele in living sunt cele mai importante piese, fiind si asezate in zone centrale ale camerei. O canapea de lux va infrumuseta sufrageria si va crea o nota de armonie in locuinta dumneavoastra. Alegeti o canapea care sa reprezinte in totalitate decorul ales pentru locuinta si sa sustina echilibrul stilistic creat pana in acel punct. O canapea poate pune in valoare intreaga incepere atunci cand este aleasa corect.
  2. Spatiu de depozitare. Lazile de depozitare cu care sunt prevazute unele canapele, chiar si fixe sunt extrem de potrivite pentru pastrarea intacta a unor lucruri. De asemenea, lenjeriile pentru pat sau pernele folosite doar la ocazii speciale au un loc potrivit in aceste spatii. Sunt extrem de practice si utile pentru o persoana care nu doreste sa aiba camerele foarte incarcate cu obiecte inutile.
  3. Canapelele de lux sunt piese de mobilier actuale create cu materiale durabile si calitative. Cu toate ca va fi necesara o investitie pentru un astfel de articol, de functionalitatea si confortul lui va veti putea bucura ani la rand. Canapelele de lux se bucura de acelasi grad de confort pe toata suprafata, indiferent daca este vorba despre spatar sau sezut. Buretele din care sunt confectionate este unul dens si calitativ care nu se taseaza usor.

Ce canapele lux mi se potrivesc?

In functie de spatiul, bugetul si functionalitatea pe care doresti sa o aiba, canapelele sunt de mai multe feluri. Inainte de a incepe cercetarea pietei pentru a gasi produsul perfect trebuie sa cunosti foarte bine ceea ce iti doresti.

Dimensiunea. Acest aspect este decisiv in alegerea unei canapele lux. Va trebuie sa cunosti exact lungimea maxima cu care te incadrezi si minima pentru a nu avea prea mult spatiu neutilizat. De asemenea, latimea canapelei trebuie sa coincida cu suprafata pe care livingul ti-o ofera in fata acesteia. Spre exemplu, o canapea extensibila, dar a carei extesie nu are loc pentru a fi utilizata este o investitie inutila in livingul dumneavoastra.

Tipul de extensie. Asa cum am mentionat anterior, in cazul in care spatiul din fata canapelei nu ofera suficient loc, alegeti un model cu extensie de tip clic-clac. Deschiderea pe lateral, prin ridicarea si, ulterior, coborarea sezutul in sistemul clic-clac, face din spatar si partea de sezut o suprafata suficienta de odihna. In cazul in care alegeti aceasta modalitate, asigurati-va ca ambele parti sunt compuse din aceleasi materiale.

Picioarele canapelei. De regula, persoanele aleg canapele cu picioare inalte deoarece faciliteaza curatenia. Nu va mai fi necesar sa mutati canapeaua ori de cate ori doriti sa aspirati sau sa spalati.