Cum alegem transpaletii potriviti pentru afacerea noastra?

Esti in cautarea unui ajutor care sa iti usureze munca si sa iti economiseasca timp? Daca ai de mutat diferite obiecte si vrei sa iti protejezi spatele, dar vrei si sa economisesti timp prin scutirea unei multitudini de drumuri, ai gasit ajutorul doi in unu: transpaletii, fie ei electrici sau manuali. Suntem siguri ca nu doar in supermarket ar putea sa fie utili, dar gandeste-te totusi la cat de repede este asezata si carata marfa datorita lor. 

De-a lungul timpului antreprenorii au cautat o multime de solutii prin care sa-si usureze munca. In plus, acestia doresc sa-si eficientizeze afacerea astfel incat procesele care consumau mult timp si nu aveau o productivitate pe masura sa fie scurtate semnificativ. 

Transpaletii sunt ajutoarele de care se folosesc majoritatea depozitelor sau magazinelor in care transportarea marfii reprezinta o activitate zilnica. Pachetele voluminoase si de greutate crescuta nu pot fi carate de personal, ci doar cu ajutorul unor astfel de tehnologii. Va invitam sa descoperi impreuna care este diferenta dintre transpaletii manuali si cei electrici si cum faci alegerea potrivita pentru tine.

De ce ar trebui sa tii cont atunci cand alegi transpaletii?

Sunt cateva criterii de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand alegeti transpaletii potriviti pentru afacerea voastra. Am pregatit si noi o lista cu 5 criterii care te pot conduce catre transpaletii potriviti:

  • cat timp ai la dispozitie pentru a transporta diferite marfuri;
  • care este bugetul de care dispui in achizitionarea transpaletilor;
  • care este distanta pe care o ai de parcurs cu marfa (mica, medie, mare);
  • care este greutatea marfii pe care o ai de transportat;
  • care este scopul transportului;

Avantajele transpaletilor manuali. Cand sa alegi transpaletii manuali.

Unul dintre principalele avantaje ale transpaletilor manuali este faptul ca acestia te pot ajuta sa transporti diferite materiale pe diferite distante, dar cu un buget relativ scazut. Care e greutatea pe care transpaletii manuali o pot transporta? Noul tau ajutor are o capacitate de incarcare ridicata de pana la trei tone, pe care vei reusi sa le manevrezi in diferite zone, chiar si in cele inguste. 

Transpaletii manuali sunt recomandati in cazul distantelor mai mici si sunt usor de tractat. Intr-o alta ordine de idei, aceste ajutoare manuale sunt recomandate in cazul in care ai un buget disponibil mai scazut si distante de parcurs mai mici (daca ai de cantarit si transportat diferite marfuri intr-un supermarket de mici dimensiuni). Pentru a cantari diferite marfuri mai usor poti alege un model cu cantar incorporat, care sa iti usureze munca.

Avantajele transpaletilor electrici. Cand sa alegi transpaletii electrici.

Transpaletii electrici sunt aici pentru tine cand vine vorba de confort: forta fizica de care aveai nevoie este mult mai mica, consta doar in apasarea unui buton. Acestia sunt foarte utili si atunci cand vine vorba de ridicat diferite materiale, datorita stalpilor pentru ridicat de care dispun. Un avantaj al transpaletilor electrici este faptul ca instructiunile acestora sunt simple, deci poti spune ca ai un partener prietenos in munca, chiar si pentru utilizatorii neexperimentati. Ajutorul tau electric este recomandat atunci cand ai de parcurs distante mici sau medii spre mari (consumul este unul redus). 

Ai putea crede din cauza faptul ca distantele pe care le poti parcurge pot fi si mari, ca greutatea care poate fi carata de catre transpaleti este mica – nu mai e cazul sa te gandesti la asta. Transpaletii electrici au o capacitate de incarcare ridicata chiar si de 3,5 tone sau mai mult, in functie de modelul pe care tu il alegi. Exista o varietate de modele de transpaleti, care pot fi clasificati si in functie de greutatea pe care o pot transporta, fie ca e vorba de o tona, 3,5 tone sau altele.

Depinde doar de tine si de cum reusesti sa iti faci o clasificare a nevoilor, astfel incat sa vezi care e prioritatea ta, apoi poti alege transpaletii, manuali sau electrici. Pentru noi, cea mai buna alegere a transpaletilor este alegerea pe care o faci tu, cea care se muleaza perfect pe preferitele si nevoile tale. Consulta speciallistii nostri care iti vor raspunde la toate intrebarile si te vor ajuta sa economisesti timp si gaseste partenerul si ajutorul din afacerea ta, manual sau electric. Intra pe jungheinrich.ro si vezi varietatea de modele disponibile.