ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 4 APRILIE

* Peste 2,7 milioane de lei au fost investiţi în modernizarea Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, care devine astfel printre cele mai moderne din România, cu condiţii de cazare şi măsuri de securitate la standarde europene. IPJ Alba transmite că lucrările de modernizare a Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, cu o capacitate de 30 de locuri, în 15 camere de deţinere au fost finalizate.

* Aproximativ 1,5 milioane de lei au fost investiţi de Consiliul Judeţean Galaţi în modernizarea după standarde europene a Centrului de îngrijire şi asistenţă pentru persoane cu Alzheimer, inaugurat joi de preşedintele CJ, Costel Fotea.

* Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat, după ce probele prelevate de la patru mistreţi găsiţi morţi într-o zonă situată la limita între judeţele Vrancea şi Buzău, trimise spre analiză către laboratorul de la Bucureşti, s-au dovedit a fi pozitive, au informat reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea.

* Pompierii militari vâlceni intervin a treia zi consecutiv pentru stingerea incendiului de pădure din apropierea oraşului Brezoi, în ajutorul lor fiind trimis, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, focul din pădurea de stejari din Brezoi s-a extins în ultimele ore, acesta manifestându-se pe circa 24 de hectare de teren forestier, la stingerea lui intervenind 34 de cadre ale inspectoratului, alături de alţi aproximativ 40 de angajaţi ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Brezoi şi ai Ocolului Silvic Cozia Negoiu, care are în administrare suprafaţa incendiată.

* Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Arad, că un proiect de modificare a Legii sănătăţii prevede acordarea dreptului furnizorilor privaţi de servicii medicale de a încasa "legal, nu în zona gri", bani de la pacienţi pentru diferenţa dintre costul real şi sumele decontate de Casa de Asigurări, pentru că în unităţile de stat creşterile salariale sunt acoperite deja printr-un act adiţional.

* Ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Arad, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu responsabilii judeţeni va aproba achiziţia de echipamente medicale pentru patru spitale, în sumă totală de 10 milioane de lei.

* Şoferul care a provocat accidentul rutier din comuna Tetoiu, în urma căruia şi-au pierdut viaţa trei persoane, între care şi un copil de patru ani, a fost reţinut de poliţişti, el urmând să fie prezentat vineri în faţa magistraţilor Judecătoriei Bălceşti cu propunerea de arestare preventivă, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)

Sursa: Agerpres