ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE – 30 IULIE

* Procurorul general a făcut apel, marţi, la hotărârea Judecătoriei Slatina în dosarul privind solicitarea de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetiţa din judeţul Mehedinţi, adoptată de soţii Săcărin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru, documentul prin care procurorul general a făcut apel la decizia instanţei slătinene a fost transmis marţi, prin fax, şi va fi judecat la Tribunalul Olt.

* Deputaţii organizaţiei PNL Bacău, Tudoriţa Lungu şi Ionel Palăr, sunt de părere că "tragedia de la Caracal a adus la lumină realităţi care puteau fi doar bănuite şi care fac victime", iar România a fost aruncată în haos de "anii de amatorism şi iresponsabilitate" ai guvernării PSD-ALDE. Într-un comunicat de presă remis, marţi, AGERPRES, cei doi parlamentari susţin că România arată de câteva zile ca un "adevărat teatru de operaţiuni" şi sunt convinşi că informaţiile, dar şi "ştirile false" încearcă să acopere adevărul.

* Liderul judeţean al PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, declară că preşedintele Klaus Iohannis a ''politizat'' cazul de la Caracal, el subliniind că nu există nicio legătură între modul în care s-a intervenit pentru căutarea fetei ucise şi legile justiţiei sau modificările codurilor penale, care nici nu sunt încă în vigoare. Într-un comunicat transmis marţi AGERPRES, Ioan Stan adaugă că trebuie amintit că "ultima modificare majoră a Codurilor penale a avut loc în timpul Guvernului Cioloş".

* Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au acordat amenzi contravenţionale în valoare de 513.200 lei în urma controalelor efectuate la unităţile de alimentaţie publică de pe litoral în perioada 22-28 iulie, informează un comunicat de presă transmis Direcţia Sanitar Veterinară (DSV) Constanţa.

* Asociaţia ''Calea Neamului'', care este activă în judeţele Braşov şi Covasna, va marca împlinirea a o sută de ani de la intrarea Armatei Române în Budapesta, pe 4 august a.c., la Bucureşti, manifestările anunţate de organizatori cuprinzând şi un marş şi un ceremonial religios la Arcul de Triumf din capitală. Preşedintele Asociaţiei "Calea Neamului", medicul Mihai Tîrnoveanu, a precizat, pentru AGERPRES, că acţiunea a primit autorizaţie de la Primăria Capitalei şi că estimează că la aceasta vor lua parte aproape 1.000 de persoane. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Gabriela Badea) 

Sursa: Agerpres