Ponta: Un mesaj din inimă pentru cetăţenii Republicii Moldova – mergeţi la vot

Preşedintele formaţiunii Pro România, Victor Ponta, le-a transmis "un mesaj din inimă" cetăţenilor moldoveni pe care îi îndeamnă să meargă la vot la alegerile parlamentare de duminică pentru a avea un viitor mai bun şi afirmă că întotdeauna va pune binele oamenilor din Republica Moldova alături de binele celor din România, aşa cum a făcut în calitate de prim-ministru.

"Un mesaj din inimă pentru cetăţenii Republicii Moldova – care mâine îşi aleg noul Parlament şi Guvern: mergeţi la vot / dacă lipsiţi nu puteţi să vă decideţi viitorul, votaţi cu cine credeţi dvs că va face viaţa dvs şi a copiilor dvs mai bună, nu uitaţi că prezentul şi viitorul dvs este alături de România, am făcut multe lucruri bune împreună în 2012-2015 (grădiniţe, microbuze, Smurd, instituţii de cultură, maternitatea din Chişinău ….) / chiar dacă în ultimii ani nu aţi mai primit de la Bucureşti altceva decât vorbe goale să treceţi peste aceste momente şi să vă bazaţi pe noi, în orice poziţie publică voi avea în viitor voi face ce am făcut şi ca PRIM Ministru – voi pune binele cetăţenilor din Republica Moldova alături de binele celor din România", a afirmat Victor Ponta, sâmbătă, într-o postare pe contul său de Facebook.

Cetăţenii din Republica Moldova vor alege duminică, pentru un mandat de patru ani, 101 deputaţi în Parlamentul unicameral de la Chişinău.

Pentru prima dată, scrutinul se va desfăşura în baza unui sistem mixt – proporţional şi majoritar – într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale.

În circumscripţia naţională se aleg 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale.

În circumscripţiile uninominale se aleg 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie. AGERPRES/(AS, editor: Karina Olteanu, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres