Orban: Poşta Română se angajează să dea PSD datele personale de la cetăţenii cărora le duce mesaje politice

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, la Realitatea TV, că Poşta Română se angajează "să pună la dispoziţia PSD toate datele personale ale publicului" către care va trimite ziare.

"Contractul cu PSD este semnat în data de 27 martie. În aceeaşi dată în care PSD a semnat acest contract, Poşta Română, la alibi, ca să îşi acopere urmele, a trimis oferte şi altor partide, dar după ce a încheiat contractul ăsta. Iar aici le atrag atenţia românilor, în acest contract Poşta Română acceptă să pună la dispoziţia PSD toate datele personale ale publicului către care îi sunt adresate (ziarele – n.red.). Contractul nu este legal şi îl vom ataca. (…) Deci, vă repet, Poşta Română se angajează să dea PSD-ului toate datele personale de la cetăţenii români către care duce, către îi cară mesaje politice. Acum au trimis ofertă, dar au trimis oferta la alibi, după ce au încheiat contractul, când şi-au dat seama de grozăvie", a spus Ludovic Orban.

Potrivit liderului liberal, o altă "ilegalitate" a fost făcută de către liderul sindical din Poşta Română, care a transmis faptul că este oportună încheierea unui astfel de protocol, întrucât "evoluţia şi dezvoltarea Poştei Române sunt influenţate de deciziile luate de forţele politice aflate la putere în statul român".

Orban a reamintit faptul că PNL a luat decizia să atace în instanţă contractul dintre PSD şi Poşta Română, urmând să ceară şi "despăgubiri majore" de la PSD pentru "minciunile gogonate" cuprinse în ziar.

"În perioada de precampanie pentru alegerile europarlamentare din 26 mai 2019, Poşta Română a trimis oferte fiecărei formaţiuni politice pentru promovarea serviciilor de distribuire neadresată (Postmesager, Postmesager Plus şi Postcatalog). De altfel, oferta detaliată de marketing se regăseşte şi pe site-ul Poştei Române. Până în prezent, doar reprezentanţii Partidului Social Democrat au solicitat acest serviciu din partea companiei. Compania Naţională Poşta Română respinge orice acuzaţie de partizanat politic şi, similar celorlalţi operatori de profil care activează pe piaţa serviciilor poştale, nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul eminamente politic al mesajului livrat. În ceea ce priveşte conţinutul de text şi imagine a trimiterii, potrivit prevederilor legale, beneficiarul serviciilor prestate este cel care îşi asumă întreaga răspundere în cazul în care acestea încalcă legislaţia ţării sau normele specifice în domeniu", se arată într-un comunicat remis luni de Poşta Română.

Secretarul general al social-democraţilor, Codrin Ştefănescu, a reacţionat marţi la declaraţiile lui Orban potrivit cărora Partidul Naţional Liberal va da în judecată PSD pentru "transformarea Poştei Române într-o filială" a acestuia, precizând că PSD a încheiat un contract cu Poşta Română în vederea difuzării unui ziar de campanie.

"E o aberaţie, evident, ce a spus Orban. Noi am lansat un ziar al partidului şi am făcut contract oficial cu Poşta. Şi Poşta îl va transmite tuturor celor care trebuie să primească acest ziar. În acest ziar, o să vedeţi şi dvs. un număr, este vorba despre realizările pe care le-a făcut Guvernul PSD în aceşti doi ani de zile, cu mesaje electorale, cu lucruri punctate foarte bine, legate de pensii, de salarii, de IMM-uri, de firme, de reducerea impozitelor, de anularea unor impozite. Lucruri pe care orice român vrea să le citească, să ştie despre ce e vorba", a afirmat Ştefănescu. AGERPRES /(A – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Antonia Niţă, editor online: Daniela Juncu)

Sursa: Agerpres