Mureş: Pro România a început adunarea în judeţ a semnăturilor pentru alegerile europarlamentare

Liderul filialei Târgu Mureş a Partidului Pro România, Radu Pescar, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia a început adunarea semnăturilor pentru înscrierea formaţiunii în cursa alegerilor europarlamentare, care vor avea loc în luna mai.

Potrivit lui Radu Pescar, Pro România Târgu Mureş va avea de adunat în jur de 5.000-6.000 de semnături pentru susţinerea listei de candidaţi, targetul pe judeţ fiind de 8.000 de semnături.

"Din informaţiile pe care le-am primit, în prima zi am adunat în câteva ore 250-300 de semnături. Continuăm şi suntem convinşi că vor fi foarte multe semnături (…) Din cele 200.000 de semnături care sunt necesare la nivel naţional, la nivel de judeţ ne-am programat să avem 8.000 de semnături, dintre care 5.000-6.000 de semnături din Târgu Mureş. Sunt convins că se vor aduna foarte uşor, pentru că populaţia, în special tinerii, ni se alătură uşor", a declarat Radu Pescar.

Liderul Pro România Târgu Mureş a precizat că formaţiunea este în căutare de profesionişti pe care să îi promoveze în funcţii publice, iar persoanele tinere, fără experienţă, vor fi profesionalizate în cadrul departamentelor înfiinţate la nivelul formaţiunii.

În privinţa eventualilor profesionişti care ar dori să vină de la alte partide către Pro România, Radu Pescar a arătat că recomandarea liderului naţional, Victor Ponta, este aceea de a folosi "o pensetă foarte curată şi foarte subţire, să nu se murdărească".

Radu Pescar a spus că a intrat în politică la îndemnul lui Victor Ponta şi în semn de apreciere pentru activitatea comisarului european, Corina Creţu, despre care a afirmat că este "o femeie model, care face multe pentru România".

Liderul Pro România Târgu Mureş, Radu Pescar, care este om de afaceri, a precizat că nu a mai făcut politică niciodată, la fel ca şi echipa sa – Roxana Buzgău, lidera organizaţiei de femei, de profesie economist, fiind şi cadru universitar, Vlad Lăcătuşu, secretarul general al organizaţiei, de profesie avocat, Cristian Somoşan, liderul organizaţiei de tineret, de profesie avocat. Singurul cu experienţă politică din echipa de conducere al filialei judeţene este liderul organizaţiei de pensionari, Cornel Chiorean. AGERPRES / (A – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: Agerpres